Izložba 2019.

Izložba 2019.
Program Izložbe vina 2019.
Preuzmite program
 
51. Izložba vina kontinentalne Hrvatske  i ove se godine održava u organizaciji Grada Sveti Ivan Zelina i suorganizaciji Turističke zajednice grada Svetog Ivana Zeline.

Pokrovitelji 51. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske su Vlada Republike Hrvatske, Ministarstvo poljoprivrede i Zagrebačka županija.

Izložba vina kontinentalne Hrvatske je jedinstvena manifestacija u Hrvatskoj s bogatom tradicijom i velikim interesom izlagača. Svake se godine prijavi značajan broj izlagača, a o važnosti ove izložbe govori i podatak da su stručni ocjenjivački sudovi dosad ocijenili preko dvanaest tisuća uzoraka vina, pristiglih od velikih hrvatskih vinarija te od malih proizvođača.

Ove godine zaprimljeno je 300 uzoraka vina koje je ocijenila komisija od 21 člana vrsnih enologa i poznavaoca vina na čelu sa predsjednicom prof. dr. sc Ana Jeromel.

Rezultate ocjenjivanja vina te popis posebnih odličja možete saznati u rubrici Rezultati.

Uz natjecateljski dio, 51. Izložba vina kontinentalne Hrvatske nudi i druge sadržaje: degustacije i promocije vina, izložbeni prostor, stručne radionice i susrete, zabavni program i koncerte.